Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Aktuellt

Dela

Europeisk pastorskonferens i Belgrad

Efter sex år samlades återigen alla pastorer i den transeuropeiska regionen (TED) till möten och gemenskap i Serbiens huvudstad Belgrad

Nästan hela pastorskåren som är verksam i Sverige återvände till kongresscentret Sava Centar i Belgrad för att möta sina transeuropeiska kollegor och vänner i veckan som gått. Vädret blev en förhöjning och förlängning av den svenska sommaren, med 34 grader i skuggan. Men det blev inte många timmar ute i solen.

Temat för pastorskonferensen har varit "Engaged in Mission" (engagerade i missionsuppdraget), där varje dag fördjupade sig i TED:s målbilder: 1) Extend love (sprid kärlek), 2) Grow lifelong disciples (odla lärjungar för livet), 3) Multiply communities (mångdubbla troendegemenskaper). Våra pastorer har fått höra fantastisk och utmanande förkunnelse av kollegor som fått extra mått av Andens gåva. De har kunnat välja bland hundratals seminarier som inspirerat och breddat kunskapen inom olika områden som teologi, evangelisation, förkunnelse, personlig andlig utveckling, gränssättning och hälsa, profetisk tolkning, teologisk historia, själavård och praktisk kristen tro.

Framförallt har konferensen inneburit gemenskap med gamla och nya vänner och kollegor. Våra pastorer och bibelarbetare står inte ensamma, varken i utmaningar eller välsignelser. Samtal och nätverkande har berikat och förhoppningsvis fortsätter att berika när vi far härifrån på söndag. Dagarna har inramats av bön och fantastisk lovsång.

Rainer Refsbäck missionssekreterare

I efterhand kommer mötena att finnas tillgängliga på TED:s youtubekanal youtube.com/@TEDAdventist.

Gruppbilden: Den samlade pastorskåren från Sverige med pastorer, bibelarbetare och några medföljande makar (på plats var också Karin Wieczorek och Anna Tegebo, som missade fototillfället). Foto: Tor Tjeransen / AME (CC BY 4.0).