Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

ADRA Sverige söker ny direktor

ADRA Sverige söker ny direktor

ADRA Sveriges direktor går i pension sommaren 2025. Nu söker därför biståndsorganisationen en efterträdare.

Dela

ADRA Sverige söker en efterträdare till Siri Bjerkan Karlsson som under många år framgångsrikt lett ADRA Sveriges verksamhet, men som planerar att gå i pension sommaren 2025.

Biståndsvärlden är en speciell värld och som ställer höga krav, inte minst eftersom den just nu är under stora förändringar från politiskt håll. ADRA Sverige är en relativt liten aktör i Sverige men med ett stort nätverk och gott förtroende i världen. 2023 ombildades Adventistsamfundets biståndsavdelning ADRA till en egen juridisk person, den ideella föreningen ADRA Sverige. ADRA Sveriges direktor utses av föreningens huvudmannaråd på rekommendation av ADRA Sveriges styrelse.

Du som söker tjänsten som ADRA Sveriges direktor behöver vara medlem i Sjundedags Adventistsamfundet, ha ledarskapsförmåga och erfarenhet inom internationellt arbete.

Direktorn ansvarar för ADRA Sveriges dagliga verksamhet och ser till att huvudmannarådets beslut och styrelsens strategiska och finansiella riktlinjer följs. Rollen innebär att tillsammans med styrelsen sätta upp mål och upprätthålla en optimal administrativ struktur för att uppnå dessa mål och säkerställa kontinuitet, innovation och tillväxt. Direktorn ansvarar också för den interna kontrollen för att förhindra intressekonflikter, bedrägerier och fel, samtidigt som man utvecklar en stark organisationskultur som främjar de anställdas välbefinnande. En viktig del av rollen är också att representera ADRA Sverige i relation till tillsynsorgan, myndigheter, samhällsorganisationer, givarorganisationer och allmänheten. Direktorn har arbetsgivaransvar för ADRA Sveriges anställda och rapporterar till ADRA Sveriges styrelse.

Kriterier i korthet...

Önskvärd utbildning: Magister/master-nivå, gärna inom internationell utveckling eller annan relevant inriktning.

Arbetserfarenhet: Tidigare arbete med humanitärt eller utvecklingsbistånd önskvärt. Kan inkludera arbete i Sverige eller utomlands.

Krav: Medlem i Adventistsamfundet.

Viktiga egenskaper:

  • Teamplayer.
  • Bra på att hantera en mångfald av människor, personligheter, kulturer m.m.
  • Goda språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, samt gärna i andra språk som kan vara aktuella bland ADRA Sveriges samarbetspartners.
  • Samarbeta bra med andra organisationer/donatorer. God förmåga att nätverka. Vara professionell i kontakter med myndighetspersoner i både Sverige och i andra länder.
  • God kommunikation med samfundet och dess församlingar. Förmåga att skriva artiklar och annat informationsmaterial.
  • Vara väl insatt i handläggningsprocessen, inklusive ansökningar, rapporteringar och budgetarbete, och kunna ta ansvar för handläggning vid behov.
  • Vara flexibel då arbetet kräver mycket resor.
  • Stå för ADRA:s värderingar till 100 procent.

Lön enligt Adventistsamfundets löneskala.

Ansökan med cv och referenser skickas till: Adventistsamfundet, Olof Palmes Gata 25, 111 22 Stockholm eller bobby.sjolander@adventist.se.

Sista ansökningsdag: 23 september 2024.

Vid frågor, kontakta Bobby Sjölander: bobby.sjolander@adventist.se