Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Aktuellt

Dela

Kallelse till unionsmötet 2025

Samfundsstyrelsen kallar härmed till unionsmötet 2025. I och med detta kan förberedelserna sätta igång!

Sjundedags Adventistsamfundet håller ordinarie unionsmöte i Ekebyholm, Rimbo, den 12–15 juni 2025. Unionsmötet hålls vart fjärde år och är det högsta beslutande organet i Adventistsamfundets svenska församlingsunion. Unionsmöten är både andliga högtider och förhandlingar. Divisionens ordförande Daniel Duda är inbjuden att dela Guds Ord. Under förhandlingarna ska verksamheten för åren 2021–2024 rapporteras och läggas till handlingarna, ansvarsfrihet för styrelsen behandlas och nya planer beslutas för kommande mandatperiod 2025–2029. Samfundsstyrelse, ämbetsmän, avdelningsledare och fasta kommittéer ska väljas och inkomna motioner och förslag behandlas.

Unionsmötet är öppet för alla att följa. Rösträtt och yttranderätt under förhandlingarna utövas dock endast av delegater. Delegats rösträtt kan inte utövas genom ombud. Enligt stadgarna utgörs delegaterna dels av självskrivna delegater, dels av delegater som varje församling väljer. Det antal delegater varje församling kan sända till unionsmötet beräknas utifrån hur många medlemmar församlingen hade den 30 juni 2024. Information om delegatvalet går ut direkt till församlingarna. Motioner kan författas av delegater, samfundsstyrelsen, revisorerna, fasta kommittéerna och församlingarnas styrelser. Tidsramar för detta meddelas församlingarna och på hemsidan adventist.se/unionsmotet2025 i december.

Unionsmötet 2025 blir ett s.k. hybridmöte som inleds digitalt med diskussioner och några formella beslut redan den 1 juni. Det fysiska mötet på Ekebyholm inleds torsdagen den 12 juni kl. 13.00 och avslutas på söndagseftermiddagen den 15 juni kl 17.00. Digitalt deltagande är möjligt även dessa dagar. Om behov finns kommer unionsmötet att följas upp digitalt för eventuella beslut som inte hunnits med i plenum.

Samtliga fysiska möten hålls i Ekebyholms idrottshall, Rimbo. Den digitala inledningen och avslutningen av mötet kommer att hållas på VoteIT. VoteIT kommer även att användas som mötessystem för bl.a. omröstningar även i det fysiska mötet. Information om hålltider och program, upplysningar om boende m.m. kommer i senare nummer av AdventLiv och på adventist.se.

Notera att det fysiska unionsmötet 2025 är kortare än vanligt på grund av sen skolavslutning på Ekebyholmsskolan och att generalkonferensens generalförsamling hålls knappt två veckor senare.

Rainer Refsbäck missionssekreterare

 

Kallelsen publicerades i AdventLivs oktobernummer 2024.