Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Val av delegater

Delegatinformation

Här finns all information som församlingen behöver för att välja delegater, nominera till valberedning och förslagskommitté och utse representanter i delegationen.

Dela

Dokumentet Delegatinformation (nedan) innehåller all information som krävs för att förbereda och genomföra val av delegater till unionsmötet. Det är viktigt att notera att de delegater som församlingen väljer ska vara medlemmar i församlingen när de väljs och när unionsmötet inleds 1 juni 2025. De ska också vara folkbokförda i Sverige.

Det är också viktigt att de som församlingen vill nominera till att sitta i nästa verksamhetsperiods valberedning och/eller förslagskommitté måste vara tillfrågade av församlingen och gett sitt medgivande innan de nomineras. De nominerade behöver inte vara delegater till unionsmötet, men medlemmar i församlingen.

Anmälan av delegater, representanter i delegationen och nomineringar ska göras via en särskild unik länk för varje församling som skickas till församlingens företrädare (pastor, föreståndare, matrikelsekreterare och firmatecknare).

Förutom Delegatinformation finns också Sjundedags Adventistsamfundets stadgar och Handbok för unionsmötet här: